Székesfehérvár, Takarodó út 9.

Megnyitó

Új üzem kezdte meg működését Fehérváron, amely a legkorszerűbb technológiával dolgozó, műanyag hulladékot feldolgozó gyártósor a megyeszékhelyen. A cég 34 új munkahelyet teremt.

2015-ben magyar tulajdonosok alapították a Plastikon CEE Kft.-t, amely Székesfehérváron, egy bérelt csarnokban – egyelőre tesztjelleggel – kezdte meg működését. A mintegy 1 milliárd forintért beszerzett technológia révén az üzem mosott, ledarált PET-hulladékból, azaz műanyagból állít elő akár élelmiszeripari felhasználásra is alkalmas fóliát. A Magyarországon egyedülálló technológia telepítéséhez 333 millió forint támogatást pályázaton nyert el a cég – mondta el lapunknak Mátrai István, a cég vezetője.

Az újonnan alapított cég a beruházással 34 új munkahelyet teremtett.

 

Az új üzem egyelőre tesztüzemmódban termel - Fotós: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az üzemet nyitó ünnepségén beszédet mondott Biczó L. Imre, az Óbudai Egyetem, fővárosban található környezetvédelmi karának képviseletében – a karral együtt­működési megállapodást kötött a cég –, Weingartner Balázs, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója, valamint Mészáros Attila alpolgármester is.

A megnyitóról készült videót erre a linkre kattintva lehet megtekinteni.

A szekesfehervar.hu oldalon megjent cikket erre a linkre kattintva lehet elolvasni.
Kapcsolat

  • 8000 Székesfehérvár, Takarodó út 9.
  • +36-70/628 8886
  • info@plastikon.hu
 

©2018 Minden jog fentartva - Plastikon CEE Kft.