Székesfehérvár, Takarodó út 9.

Pályázat

Széchenyi 2020

A kedvezményezett neve: Plastikon CEE Kft.
A Projekt címe: A LEGKORSZERŰBB INTEGRÁLT MŰANYAG-FELDOLGOZÓ GÉP BESZERZÉSE A PLASTIKON CEE KFT-nél
A szerződött támogatás összege: 333,25 millió Forint
A támogatás mértéke: 45%
A projekt tényleges befejezése: 2018. 01. 26.
A projekt azonosító: GINOP-1.2.1-15-2015-00631
 
Sajtóközlemény 
 
A széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programjának keretében a legkorszerűbb műanyagfeldolgozó gépsor került beszerzésre.
 
Befejeződött a Plastikon CEE Kft. székesfehérvári üzemcsarnokában a legkorszerűbb műanyagfeldolgozó gépsor üzembehelyezése. A KFT az Európai Uniós támogatású projekt keretében 333,25 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, amelynek köszönhetően az üzembehelyezett gépsorral jelentős mértékben nő a cég versenyképessége.
 
A Plastikon CEE Kft. műanyagfeldolgozással foglalkozó cég. Jelen projekt célja az volt, hogy egy olyan, Magyarországon még alig ismert műanyagipari technológiát honosítson meg, amelynek alkalmazásával  jelentősen lerövidíthető a hulladék PET palack és egyéb újrahasznosítható műanyagok feldolgozási ciklusa, ezzel egyidejűleg egy magasabb feldolgozottsági szintű terméket hozzon létre és ez által a körkörös gazdaság működése szemléltethetővé válik. A jelenleg Magyarországon alkalmazott technológia szerint a szelektíven begyűjtött és válogatott PET hulladékot a közszolgáltató a szerződött partnerének értékesíti, aki az így átvett tömörített műanyagot újraválogatja, átmossa, majd ledarálja. A folyamat végterméke a PET granulátum, amelyet továbbértékesítenek. A beszerzett gépsor az újszerű technológiával alkalmas arra is, hogy az élelmiszeripari célokra használandó fóliát 80%-ban újrahasznosított és 20%-ban originál PET anyagból állítsa elő kiváló minőségben. Az új technológia alkalmazásával a végtermék előállítási költsége jelentősen csökken és ez a Plastikon CEE Kft-nek a fólia eladási árának meghatározásában versenyelőnyt jelent a külföldi gyártókkal szemben. A gépsor által előállított termékekkel lehetővé válik a magyarországi és környező országokban található gyártóknak történő közvetlen beszállítás.
A beruházással a gyártás beindításakor 20 új munkahelyet hozunk létre, amelyet- a megrendelésektől függően – a szükséges mértékben bővítünk.

 
További információ kérhető:
Balogh Miklós - ügyvezető
miklos.balogh@plastikon.hu
+36 (70) 6288 886

Kapcsolat

  • 8000 Székesfehérvár, Takarodó út 9.
  • +36-70/628 8886
  • info@plastikon.hu
 

©2018 Minden jog fentartva - Plastikon CEE Kft.